Skip to main content

Coaching

Met Geboortedans coaching bereid je jezelf optimaal voor op het verdere verloop van de zwangerschap, bevalling en ouderschap. Elke bijeenkomst bestaat uit een fysiek gedeelte, de zwangerschapsdansles, en een mentaal gedeelte: de coaching.
Als je ervoor kiest om het Geboorteboek te maken ga je nóg meer de diepte in waardoor je jouw zwangerschap tot een bewustzijnsverdiepende en -ontwikkelende ervaring maakt.

Wat gaan we doen?
De bijeenkomst begint met zwangerschapsdans. We starten met ontspannende yoga, afgerond door een ontspannende meditatie. Daarna oefenen we de juiste danshouding en doen balansoefeningen. Vervolgens gaan we dansen op moderne (pop)muziek. De choreografieën zijn eenvoudig en speciaal ontwikkeld voor de zwangere. Het sluit aan bij het trimester van jouw zwangerschap. Er ligt nadruk op de ademhaling en een goede houding. We ronden de zwangerschapsdansles af met een cooling down. Hier maken we een bijzonder moment van waarop je je aandacht speciaal richt op je kindje in de buik.
Tijdens het coachingsgesprek bespreken we onder het genot van een lekker kopje thee theorie over zwangerschap, bevalling en aanstaand ouderschap, afhankelijk van jouw interesses en gestelde doelen.
Maak je het Geboorteboek, dan nemen we kort de theorie en activiteiten door. Op je eigen tijd kun je de informatie lezen en de activiteiten ondernemen. Jouw ervaringen bundel je in jouw Geboorteboek. Zo ontstaat een uniek en prachtig verhaal over jouw zwangerschap, met je dromen en ervaringen over jou en je kindje.
Aan het einde van iedere bijeenkomst heb je het gevoel even heerlijk aan jezelf, de zwangerschap en het kindje in je buik te zijn toegekomen.

Wat krijg je?
Bij deze les ontvang je een verrrassingspakket bij de start van je coachingstraject, onafhankelijk het aantal bijeenkomsten. Daarnaast krijgt je het informatiepakket met daarin: informatie over zwangerschapsdans, de gebruikte muziek en geleerde bewegingen. Tevens krijg je ondermeer informatie over hoe je contact kunt maken met het kindje in je buik en hoe je je thuis verder voor kunt bereiden op de bevalling. Als afsluiting krijg je tijdens de laatste, gratis, bijeenkomst een mooi vormgegeven verslag over het coachingstraject en een afscheidscadeau.

Aanmelding
Een coachingstraject heeft minimaal 3 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden bij je thuis plaats, duren 1,5 uur en kosten 25 euro per bijeenkomst (proefles 15 euro). Als je je doelen hebt behaald - of je bent (bijna) bevallen - ronden we het coachingstraject af. Neem vrijblijvend contact op

Geboorteboek

In het Geboorteboek is de informatie gebundeld die je helpen de zintuigen en bewust en positief in te zetten zodat jij je bijvoorbeeld kunt ontspannen tijdens de bevalling. Of contact kunt maken met je kindje. De vragen en activiteiten in het Geboorteboek helpen je hierbij. Door het maken van je eigen Geboorteboek ontdek je jouw eigen manier van omgaan met de zwangerschap en leer je je kindje kennen. Hiermee geef je jezelf een gedegen voorbereiding op het verdere verloop van de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap.

Wat gaan we doen?
In 6 lessen (of aansluitend aan de coaching in nader te bepalen aantal lessen) ontdek je de wereld van de zintuigen, hoe deze zich ontwikkelen in het kindje van in je buik en hoe jij en je kindje deze gebruiken. Je leert hoe jijzelf met jouw zintuigen de wereld om je heen interpreteert, in theorie én praktijk. Dit geeft de controle over hoe jij je voelt en hoe je reageert op anderen. Straks bij de bevalling is het bijvoorbeeld heel handig om te weten wat jou doet ontspannen en wie je daarbij kan helpen. Het bewust inzetten van je zintuigen kan je hierbij helpen.

Dat wat we horen, zien, voelen, proeven en ruiken hebben een direct effect op hoe we ons voelen, waar we over nadenken en welke handelingen we verrichten. Deze informatie krijgt jouw kindje in de buik allemaal mee. Het vormt de blauwdruk van hoe je kindje straks in het leven zal staan. Als je als moeder ontspannen bent, voelt het kindje dat mee. Het krijgt de boodschap: het is allemaal prima hier buiten! En als er wat gebeurd: hoe reageert moeder dan? Ook dat is al vóór de geboorte een voorbeeld voor je kindje.
Pff, dat is nogal wat, of niet? Misschien vraag je je af hoe je met deze informatie omgaat.

Wat krijg je?
Het Geboorteboek is mooi vormgegeven en netjes in een map gebundeld. Het bevat een schat aan informatie over je zintuigen en de invloed die ze op je hebben. Jij zelf vult deze informatie aan met persoonlijke verhalen en tekeningen en werkstukken. Het Geboorteboek maken is het bundelen van jouw ervaringen tijdens deze zwangerschap. Het is een prachtig, uniek cadeau aan jezelf en je kindje.

Aanmelding
Het Geboorteboek kun je zonder zwangerschapsdans of coaching maken. Het is echter wel aan te bevelen! De combinatie geeft je een complete voorbereiding op zwangerschap, bevalling en ouderschap, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Kies je voor het enkel maken van het geboorteboek dan kun je:

  • het geboorteboek online te bestellen á 50 euro
  • de cursus volgen: 6 lessen van 1 uur. Kosten: 15 euro exclusief reiskostenvergoeding. Locatie op afspraak. Geboorteboek inbegrepen.

Ik wil graag meer informatie / meld mij aan voor de online cursus!

Zwangerschapsdans

Zwangerschapsdans is een groepsles voor de vrouwen die zich voornamelijk fysiek willen voorbereiden op de bevalling en dit op een mindfulness wijze willen doen. Dat wil zeggen: we brengen de aandacht in het hier en nu, er wordt bewust op houding, ademhaling en bewegingen gelet. De aandacht is bij het lichaam en het kindje in je buik. Afhankelijk van de zwangerschapsduur, conditie en persoonlijke interesse van de deelneemsters wordt een lespakket van minimaal 3 lessen ontwikkeld. Door de herhaling leert het lichaam de bewegingen te kennen en kun je ze ook tijdens de bevalling inzetten zonder erbij na te hoeven denken. Hierdoor ervaar je de voordelen van Geboortedans aan den lijve en kunnen de lessen je bevalling positief beinvloeden.

Wat gaan we doen?
De dansles begint met ontspannende yoga en een ontspannende meditatie. Daarna oefenen we de juiste danshouding en doen balansoefeningen. Vervolgens gaan we dansen op moderne (pop)muziek. De choreografieën zijn eenvoudig, speciaal ontwikkeld voor zwangeren en sluiten aan bij het trimester van de zwangerschap. We ronden de dansles af met een cooling down. Hier maken wer een bijzonder moment van waarop je je aandacht speciaal richt op je kindje in de buik. Onder het genot van een kopje thee praten we gezellig na over de les en dat wat jullie bezig houdt. Lees hier over de opzet van een dansles.

Wat krijg je?
Bij deze les ontvang je een informatiepakket met daarin: informatie over zwangerschapsdans, de gebruikte muziek en geleerde bewegingen. Tevens krijg je ondermeer informatie over hoe je contact kunt maken met het kindje in je buik en hoe je je thuis verder voor kunt bereiden op de bevalling.

Aanmelding
Zwangerschapsdans is een groepsles. De les duurt 1 uur en kost 10 euro p.p per les. Vanaf 2 aanmeldingen kan de les doorgaan en wordt deze gehouden bij een deelneemsters thuis; vanaf 5 vrouwen kan de les op locatie worden georganiseerd. Locatie nader te bepalen in Assen, Gieten, Groningen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en aanmelding

Tip: de workshop Zwangerschapsdans is leuk als babyshower!