Skip to main content

Over Geboortedans

Geboortedans biedt jou:

in alle rust en aandacht contact maken met je kindje

bewegingen leren die de zwangerschap en bevalling makkelijker maken

je zwangerschap bewust en met plezier ervaren

Geboortedans coaching rondom zwangerschap is een unieke en individuele zwangerschapscursus dat aansluit bij wat jij zoekt. Het biedt je de kans jezelf beter te leren kennen en contact te maken met je kindje. Je gaat je meer verbonden voelen met jezelf, je kindje en je omgeving. Je geniet van je zwangerschap, staat in je kracht en krijgt de aandacht die jij als zwangere van een prachtig nieuw kindje verdient.

Geboortedans bestaat uit Geboortedans en Geboorteboek coachingsessies. Je kunt deze onderdelen afzonderlijk volgen en als combinatie als je diepgaand aan je persoonlijke ontwikkeling en bewuste zwangerschap wilt werken. Tijdens het kennismakingsgesprek stel jij doelen, bv fysieke training, mentale rust of contact maken met je kindje. Jij bepaalt wat je nodig hebt: Geboortedans, het Geboorteboek of de combi? De coaching en de werkwijze wordt hierop aangepast. Jij bent de leidraad.

Geboortedans vrouwen stellen vragen als:

  • Welke manieren zijn er om op bewuste en natuurlijke wijze zwanger te zijn?
  • Hoe kan ik in mijn kracht blijven staan tijdens de bevalling?
  • Hoe blijf ik fit?
  • Hoe ga ik op natuurlijke wijze om met misselijkheid, angsten, onrustige benen, harde buiken of een onrustig gevoel?
  • Op welke wijze kan ik contact maken met mijn kindje?

Met Geboortedans werk je aan het bewust worden van je lichaam en zintuigen, en het contact maken met je kindje. Door tijdens je zwangerschap aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken bereid je je grondig voor op de fysieke en mentale uitdagingen die de bevalling en het ouderschap je kunnen gaan stellen.

Maak vrijblijvend een afspraak om te ervaren of wij de klik hebben om jouw zwangerschap nóg bewuster en meer bijzonder te maken. Voel je welkom te ervaren wat Geboortedans coaching rondom zwangerschap voor jou kan betekenen!

Geboortedans

Wat we gaan doen:

zwangerschapsyoga

meditatie

dans

vrouwencirkel

Geboortedans is ervaringsgericht: door het zelf ervaren van je lichaam en geest ontdek je hoe jij zelf in elkaar steekt en wat voor jou werkt. Het is een compleet programma afgestemd op het trimester van de zwangerschap en de doelen die jij hebt gesteld. Door yoga, meditatie en dans ontwikkel je lichaamsbewustzijn, mentale rust en vertrouwen in jezelf. Je leert mindfulness technieken toepassen. Je gaat contact maken met je kindje, ontspannen en aanvoelen wat jouw lichaam en geest nodig heeft. Geboortedans maakt je flexibel, sterk en ontspannen, zowel fysiek als mentaal.

Gecertificeerde yogadocenten, doula's en fysiotherapeuten onderschrijven de veiligheid en effectiviteit van het programma.

Geboortedans is gebaseerd op de oriëntaalse dans. Deze oeroude dans is ontwikkeld door en voor vrouwen om de zwangerschap en bevalling te bespoedigen. De houdingen en bewegingen maken het lichaam soepel en sterk. Door de herhaling leert het lichaam de bewegingen kennen en kun je ze ook tijdens de bevalling inzetten zonder erbij na te hoeven denken. Terwijl de focus van de dansen tijdens het eerste trimester liggen op je flexibel en sterk maken, verschuift het in de loop van het tweede trimester naar een goede balans houden en bewegingen maken die de bevalling makkelijker en sneller kunnen laten verlopen. De choreografieën zijn eenvoudig en snel te leren. We dansen op passende, moderne muziek. Hier kun je een voorbeeld programma bekijken.

Tijdens de yoga, meditatie en het dansen vormen je houding, ademhaling en bewegingen vormen een ritme zoals in Dru Yoga wordt beoefent, waardoor de aandacht in het hier en nu is. Zo breng je je hoofd tot rust en kun je je lichaam goed aanvoelen. Zo kom je in je kracht te staan en zie je met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Ter afronding praten we in de vrouwencirkel over dat wat je bezig houdt in de zwangerschap. Bijvoorbeeld: hoe voelt het om zwanger te zijn, hoe maak je contact met het kindje in je buik en wat doet dit met je? Door het delen van ervaringen en het ervaren van verbondenheid met je kindje en andere vrouwen haal je inspiratie en kracht voor een bewuste zwangerschap. Dansen en bewegen ontspant en maakt vrolijk.

Lees ook mijn artikel over de Voordelen van dansen tijdens zwangerschap en bevalling.

Wat ontvang je?
Na het kennismakingsgesprek worden 3 sessies afgestemd op de zwangerschapsduur, conditie en jouw persoonlijke interesse. Je ontvangt de reader Geboortedans plezier, kracht en verbondenheid met uitgebreide informatie over dansen tijdens de zwangerschap en bevalling, de gebruikte muziek en geleerde bewegingen. Na het afronden van Geboortedans krijg je je eigen document met daarin de muziek, dansen en bewegingen die jij hebt geleerd tijdens de les én een cd met de muziek erop. Zo kun je de informatie makkelijk inzetten tijdens je bevalling.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en aanmelding.

Geboorteboek

Wat gaan we doen:

yoga & meditatie

ervaren hoe zintuigen werken

contact maken met je kindje

Zwanger zijn is zowel een fysieke aangelegenheid als dat het een mentaal avontuur is. Dat wat je hoort, ziet, voelt, proeft en ruikt heeft een direct effect op hoe je je voelt, waar je over nadenkt en de dingen die wel of niet onderneemt nu. Kennis van je zintuigen geeft je controle over wat je ervaart, en ook wat je kindje ervaart. Want deze informatie krijgt jouw kindje in de buik allemaal mee. Het vormt de blauwdruk van hoe je kindje straks in het leven zal staan.

Geboorteboek coaching is non-verbale coaching door yoga en meditatie, en verbale coaching aan de hand van het Geboorteboek. Yoga en meditatie brengt je hoofd tot rust, maakt je bewust van lichamelijke signalen en verheldert waar je mentaal mee bezig bent. Het Geboorteboek is een informatief werkboek. Je leest over hoe je zintuigen jouw beleving van de werkelijkheid vormen, hoe zintuigen ontwikkelen bij je kindje en hoe je contact maakt met je kindje. Door het maken van beeldende en schrijfopdrachten ervaar je hoe dat is. Door bewust te zijn van de invloed van je zintuigen kun je kiezen voor dat wat jou veilig en prettig laat voelen zodat je ontspannen bent en in je kracht staat. De doelen die je tijdens het kennismakingsgesprek hebt gesteld zijn de richtlijn voor de coaching.

Wat ontvang je?
Je ontvangt het Geboorteboek contact maken met je zintuigen. De werkstukken en persoonlijke verhalen die je schrijft zijn toe te voegen aan het boek. Tijdens de coachingsessie bereiden we de opdrachten samen voor die je thuis afmaakt en in de volgende sessie bespreken. Er zijn 3 bijeenkomsten van 1 uur. Je ontvangt een eindevaluatie na afronding.

Voor vragen en aanmelding, neem vrijblijvend contact op.

Combi coaching

Complete voorbereiding:

fysieke voorbereiding door dans

mentale rust door yoga en meditatie

bewustzijn en verbinding

Met Geboortedans coaching rondom zwangerschap wisselen danssessies en Geboorteboek sessies elkaar af. Met deze vorm van coaching ga je je ervaringen interpreteren waardoor je nog beter bewust wordt van wie je bent en intensiever contact maakt met je kindje.
We gaan yoga, meditatie, dans en het Geboorteboek maak contact met je zintuigen inzetten op een wijze die nauw aansluit bij jouw behoeften. Je leert intensief minfulness technieken in te zetten om je bewust te worden van je gedrag, gevoelens en wensen, mogelijkheden en uitdagingen. Door al deze ervaringen leer je wat je doet ontspannen, wat bepaalde gedachten met je doen, hoe het voelt om contact te maken met je kindje.
Bewustzijn geeft je de controle over het veranderen van je gedrag en reacties. Dit helpt je heel bewust zwanger te zijn en nu al een diepe band met je kindje op te bouwen.

Wat ontvang je?
Het coachingstraject bestaat uit 6 bijeenkomsten: 3 Geboortedans sessies en 3 Geboorteboek sessies.Om en om is er wekelijks een bijeenkomst die plaatsvindt bij je thuis plaats. Geboortedans duurt 2 uur, een Geboorteboek sessie 1 uur. Je ontvangt de readers. Geboorteboek maak contact met je zintuigen, en de reader Geboortedans plezier, kracht en verbondenheid. Naast een tussentijdse evaluatie waarbij je je doelen kan aanscherpen krijg je als afsluiting van het coachingstraject een evaluatieverslag, je eigen document met de dansen die je hebt geleerd en een cd met daarop de muziek waarop we hebben gedanst.

Voor het effectief kunnen zijn van coaching is het essentieel dat we een 'klik' hebben. Heb je interesse? Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Readers