Skip to main content

Margé Huisman

 

Ik ben 42 jaar en getrouwd met de liefde van mijn leven. Samen hebben we 3 prachtige kinderen gekregen. Ik voel mij gelukkig en dankbaar dat mijn leven en werk verstrengeld zijn: ik doe waar ik het liefste mee bezig ben. Dansen, beeldend werken en het ondersteunen van vrouwen die bewust in het leven staan en willen genieten van kindje(s), gezin en werk.

Opgegroeid aan de Groningse kust verblijf ik graag in de natuur en aan het water. Tekenen, lezen, mediteren, yoga en dans beoefen ik graag. In de pubertijd helpt het mij om de uitdagingen als tiener een plek te geven. Het lichaamsgericht werken helpt mij nu bewuste keuzes te maken, persoonlijk en in mijn werk.

De opleiding tot creatief therapeut voelt voor mij als tiener vanzelfsprekend omdat ik graag teken en schilder. In 2005 ben ik cum laude afgestudeerd. Vanaf 2010 werk ik als zelfstandig beeldend therapeut in mijn praktijk voor beeldende therapie De Witte Berk
Dans vormt een lijn door mijn leven: van ballet via stijldansen kom ik bij de Oriëntaalse Dans tijdens mijn studietijd. De opleiding Danstherapie, Queriodo methode, leert mij dans als therapie te ervaren en geeft het een theoretisch kader. De training Dancing for Birth vult mijn kennis en ervaring aan in de begeleiding van zwangeren.

13 jaar geleden werd ik voor het eerst zelf moeder. De zwangerschap was prachtig maar de bevalling eindigde met een donker randje: een postnatale depressie. Jaren later heb ik een miskraam een plek moeten geven. Soms komen er uitdagingen op je levenspad en moet je doen met de mogelijkheden die het leven je biedt. Mijn ervaringen en kennis heb ik ingezet bij het ontwikkelen van de Geboortedans methode en het schrijven van het Geboorteboek 'Contact maken met je zintuigen' en 'Danslessen. Plezier, kracht en verbondenheid'. Met mijn begeleiding, methode en boek wil ik vrouwen een manier bieden om controle te blijven houden door te leren loslaten.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en loopbaan, klik hier.

Over Geboortedans

“Een zwangerschap is het ontvangen van een kindje en de geboorte van een moeder. Mijn wens is dat vrouwen bewust van hun zwangerschap genieten, zich verbonden voelen met hun kindje en op een ontspannen en zelfverzekerde wijze moeder worden.” - Margé

Zwanger zijn is een allesomvattende ervaring. Er gebeurt van alles in je lijf en je hoofd nu een nieuw mensje wordt gevormd. Je bereidt je voor op de komst van je kindje. Je vraagt je vast af: wie is dit kindje en hoe zal ons leven er straks uitzien? Hoop, verwachtingen, onzekerheden en ook zwangerschapskwaaltjes en hoe je omgeving reageert op je zwangerschap hebben allemaal effect op hoe jij de zwangerschap ervaart en straks het ouderschap ingaat. Hoe krijg je daar grip op? En hoe blijf je ontspannen en genieten van de zwangerschap?

Geboortedans biedt je een fijne en veilige plek tijdens je zwangerschap waar je kunt ontspannen en genieten van je zwangerschap. De complete fysieke en mentale methode maakt je flexibel, sterk en geeft zelfvertrouwen. Je ziet met vertrouwen de bevalling en het ouderschap tegemoet.

De kracht van Geboortedans:

  • ervaar bewust je zwangerschap en maak contact met je kindje
  • blijf fit door dans en yoga en leer bewegingen voor een voorspoedige bevalling
  • overwin je angst, verdrietige of verwarrende gevoelens en gedachten en kom in je kracht te staan
  • persoonlijke, privé begeleiding afgestemd op jou

Visie en werkwijze

Iedere dag worden we opnieuw geboren. Ieder mens heeft iedere dag opnieuw de keuze het leven te ervaren met de verwondering van een kind. Je te vewonderen over de pracht van het leven in een klein bloempje of een majesteuze zonsopkomst. Je kunt je heen en weer geslingerd voelen tussen moeten, willen en kunnen. De kunst is de dans van het leven te beheersen. Zelf de keuze te maken wat je doet met je hoofd, hart en handen in balans. Bewust te zijn van het lichaam waarmee je mens iedere dag weer leeft in deze wereld. Met Geboortedans wil ik er zijn voor alle vrouwen en alle kindjes die geboren worden. Ik zie de mens als één geheel: lichaam en geest. En ik voel de verbondenheid, met andere mensen, de natuur en geestelijke wereld. Mindfulness en interpersoonlijke neurobiologie geven hier woorden en technieken aan die ik in mijn eigen leven gebruik, en ook in de manier waarop ik werk. Want dit is onafscheidelijk vervlochten met elkaar. Geboortedans is ook mijn dans van het geboren worden in het leven. Elke dag opnieuw.

Mijn werkwijze, lichaamsgerichte Geboortedans methode, is ontwikkeld om niet de theorie maar de mens in mijn behandelingen voorop te zetten. Een methode brengt overzicht in de behandeling of sessie en heeft meetbare effecten maar zet ik altijd intuïtief en flexibel in om het beste bij jou aan te kunnen sluiten. Daarom word je individuele begeleid. Tijdens de bijeenkomsten ga ik uit van een gelijkwaardige relatie; ik sta tijdens de sessie naast jou. Jij bent eigenaar van jouw eigen proces. Als danslerares biedt ik bewegingen aan die versterkend, flexibel maken en goed voor jou zijn. Als coach stel ik vragen, bied activiteiten aan en geeft informatie die jouw leerproces ondersteunen. Tijdens het coachingstraject stel je doelen die we regelmatig evalueren. Je kunt (tussen)evaluatieverslagen krijgen om je proces inzichtelijk te houden. Zo blijf jij bepalen wat de richting is waarin jij je wilt ontwikkelen.

Ieder mens heeft de mogelijkheid, jong én oud, om zich te blijven ontwikkelen. Je bent nooit een 'eindproduct', het 'product van je opvoeding' en doet dingen nou eenmaal omdat je zo bent. Door inzicht in jezelf, je geschiedenis, gedrag, emoties, herinneringen en gedachten te krijgen kun je grip krijgen op waar je nu bent en een toekomst creëren die je graag voor je ziet. Je hebt altijd een keuze. Door te werken met de zintuigen, contact te maken met je lichaam, krijg je kennis over wie je bent en hoe het komt dat je je zo voelt, denkt en gedraagt. Je lichaam voelen is verbondenheid ervaren met jezelf, anderen en je omgeving. Hierdoor kun je open staan voor verandering en het maken van keuzes in je leven zodat je niet vast hoeft te zitten in verdriet, angst of boosheid. Dit geeft kracht, rust en vertrouwen.
 

Contact

Geboortedans
Margé Huisman
Coach en beeldend therapeut

Tel. 06 1680 4545
marge@geboortedans.nl

Praktijk: Oostersingel 23 Assen
Werkgebied voor begeleiding aan huis: 15 km rond Assen / Gieten

KVK 81763816