Skip to main content

Margé Huisman

 

41 jaar en getrouwd met de liefde van mijn leven. Samen hebben we 3 prachtige kinderen gekregen. Ik voel mij gelukkig en dankbaar dat mijn leven en werk verstrengeld zijn: ik doe waar ik het liefste mee bezig ben. Dansen, beeldend werken en het ondersteunen van vrouwen die bewust in het leven staan en willen genieten van kindje(s), gezin en werk.

Opgegroeid aan de Groningse kust verblijf ik graag in de natuur en aan het water. Tekenen, lezen, mediteren, yoga en dans beoefen ik graag. In de pubertijd helpt het mij om de uitdagingen als tiener een plek te geven. Het lichaamsgericht werken helpt mij nu bewuste keuzes te maken.

De opleiding tot Vaktherapeut beeldend vormen voelt voor mij als tiener vanzelfsprekend. In 2005 ben ik cum laude afgestudeerd. Ook dans vormt een lijn door mijn leven: van ballet via stijldansen kom ik bij de Oriëntaalse Dans tijdens mijn studietijd. De opleiding Danstherapie, Queriodo methode, leert mij dans als therapie te ervaren en geeft het een theoretisch kader. De training Dancing for Birth vult mijn kennis en ervaring aan in de begeleiding van zwangeren.

Ruim 12 jaar geleden werd ik voor het eerst zelf moeder. De zwangerschap was prachtig maar de bevalling eindigde met een donker randje: een postnatale depressie. In de jaren die volgden heb ik mijn ervaringen en kennis ingezet bij het ontwikkelen van het Geboorteboek contact maken met je zintuigen. Hiermee bied ik vrouwen een manier om controle te blijven houden, ook als er uitdagingen op je levenspad komen en je het moet doen met de mogelijkheden die het leven je biedt.

Door zelfstudie, cursussen en trainingen heb ik kennis van lichaamsgerichte therapie, rebozo, (prenatale) psychologie, sjamanisme en antroposofie. Heb je interesse in mijn loopbaan, klik hier.

Beeldende therapie

Als Vaktherapeut beeldend vormen werk ik hoofdzakelijk met vrouwen die een geboortetrauma hebben opgelopen. Een geboortetrauma kan leiden tot depressie en PTSS waarvoor jonge moeders gelijk behandeld kunnen worden. Het kan ook dat jaren later burn-out, depressie, angst en stemmingsklachten ontstaan door nare ervaringen tijdens de zwangerschap en bevalling. Dit kan je dagelijkse leven thuis en in het werk nadelig beinvloeden. Bij De Witte Berk, praktijk voor beeldende therapie, kun je hiervoor terecht.
Vaktherapie is een non-verbale therapievorm. Dit betekent dat het doen en ervaren centraal staat. Pas daarna wordt gepraat. Bij beeldend therapie wordt gewerkt met materialen als potlood, krijt, klei, papier, fotografie etc. Deze therapievorm geeft snel, duidelijk en op zachte wijze weer wat jou nu dwars zit. Het is een doelgerichte manier van omgaan met mentale uitdagingen.

Ik ben aangesloten bij de Vakvereniging voor Beeldende Therapie en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen. Kijk op www.vaktherapie.nl voor meer informatie.

Neem voor meer informatie gerust contact op.

Visie en werkwijze

Ieder mens is uniek en heeft altijd de mogelijkheid zich te ontwikkelen door inzicht in gedrag te krijgen. Geboortedans is een vorm van Somatic Coaching: contact maken met je lichaam zorgt ervoor dat je ook weet wat je emotioneel voelt en zorgt ervoor dat je je verbonden voelt. Dit geeft kracht en rust. Gesprektechnieken uit Co-Active Coaching helpen mij jou de juiste vragen te stellen zodat je aan jouw doelen blijft werken. Jij bent eigenaar van jouw proces. Want alleen jij kan aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Als coach ondersteun ik jou in je leerproces door vragen te stellen, informatie en adviezen te geven waar jij dat kunt gebruiken. Tijdens het coachingstraject stel je doelen die we regelmatig evalueren. Zo blijf jij bepalen wat de richting is waarin jij je wilt ontwikkelen.

De Geboortedans en Geboorteboek is Mindfulness coaching. Je traint jezelf ín het moment te zijn, werkt aan het bewust worden van je lichaam en de zintuigen, je traint je mentale weerbaarheid en maakt contact met je kindje. Bewustzijn verdiept het gevoel van verbondenheid met jezelf en je kindje en geeft je de mogelijkheid om de manier waarop je de wereld ervaart en je gedrag te veranderen.

Geboortedans coaching rondom zwangerschap is Psychosynthese coaching. Met het interpreteren van je ervaringen tijdens de danssessies en het maken van het Geboorteboek tijdens de coachingsessies boren we een diepere laag aan in jouw bewustzijn. Je krijgt daardoor nog meer informatie over je de doelen die je hebt gesteld.

Geboortedans biedt individuele coaching. Omdat we in een één-op-één situatie werken kan ik goed afstemmen op waar jij behoefte aan hebt. Tijdens de bijeenkomsten ga ik uit van een gelijkwaardige relatie; ik ben geen leraar maar stel vragen en bied activiteiten aan die jouw leerproces ondersteunen. Mijn coachingstijl is intuïtief, flexibel en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Ik zal mijn best doen mijn vaardigheden voor jou in te zetten om je bewust zwanger kunt zijn en sterk kunt bevallen.

Contact

Margé Huisman

Zwangerschapscoach en Vaktherapeut beeldend vormen

Tel. / Signal: 06 1680 4545

marge@geboortedans.nl

Lid van de NVBT (Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie)
Lid van de FVB (Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen)

KVK 81763816